חשים פרפורים בלב? אובחנתם כסובלים מאריתמיה? מלבד תחושה לא נוחה ותסמינים מטרידים, הפרעות קצב לב עלולות להתפתח ולפגוע ביכולת הלב ובפעילותו התקינה. לכן חשוב לאבחן ולטפל בהפרעות קצב בשלביהן המוקדמים, למנוע החמרה ולהשיב את פעילות הלב לסדרה. מחקרים מראים כי טיפול בהפרעות קצב ברפואה סינית משיג תוצאות מצוינות, שנשמרות לאורך זמן.
מהי הפרעת קצב לב?
שיבוש או אי סדירות בדפוס השגור והנורמלי של פעולת הלב מוגדר כהפרעת קצב. באופן טבעי, אותות חשמליים שמונחים על ידי מערכת העצבים והמח, אמורים לווסת את קצב הלב. מערכת ההולכה החשמלית פועלת לכיווץ שריר הלב באופן מתואם ומדויק. כאשר האותות הללו אינם פועלים כשורה, עלולות להיווצר הפרעות בקצב הלב – פעימות לב מהירות, פעימות לב אטיות, או פעימות לב עם קצב לא סדיר.
טיפול בהפרעות קצב ברפואה סינית משיג תוצאות מצוינות, שנשמרות לאורך זמן.
מה הם הסימנים של אריתמיה?
הפרעות קצב לב מורגשות כמו פרפורים בלב, תחושת רפרוף, הלמות לב חזקה, אי סדירות בקצב הלב, פעימות מוחשיות או מירוץ של הלב. תסמינים נוספים של הפרעות בקצב הלב הם קצב לב מואץ, דופק אטי, קוצר נשימה, כאבים בבית החזה, סחרחורות, בחילה והתעלפויות.
ממה נגרם קצב לב לא סדיר?
במקרים רבים הסיבה להפרעות קצב אינה ברורה ואין אבחון של גורם רקע מקדים. הפרעות קצב לב עלולות להתפתח על רקע של התקף לב, הצטלקות של רקמת הלב בעקבות אירוע לב קודם, שינוי במבנה הלב או חסימת עורקים. מצבים בריאותיים כמו לחץ דם גבוה, יתר פעילות של בלוטת התריס, טרשת עורקים וסכרת עשויים גם הם לתרום להתפתחות הפרעות קצב. ישנם מקרים שבהם הגורם להפרעות קצב הינו מולד, כלומר מחלה או פגם בהתפתחות העוברית שגורמים לפגיעה במסלול של מערכת ההולכה החשמלית בלב. גורמים שקשורים בסגנון ובניהול אורח החיים עלולים לתרום להפרעות קצב. מצבים כגון חוסר שעות שינה, מתח מתמיד, חוסר פעילות גופנית או פעילות גופנית מוגזמת ולא מאוזנת (אימוני אינטרוואלים) כמו גם עישון, צריכת קפאין ואלכוהול מוגזמת, שימוש בסמים ותרופות, זיהום אוויר חמור, אירוע של התחשמלות או חיים של מתח ועומס נפשי – כל אלו יכולים לגרום להתפתחות הפרעות קצב.
האם הפרעות קצב מצריכות טיפול?
סוגים מסוימים של הפרעות בקצב הלב עלולים להיות מסכני חיים, ולהוביל למצב חירום רפואי, שמצריך ומחייב טיפול קרדיולוגי קונבנציונאלי מיידי. על מנת למנוע הידרדרות והתפתחות של הפרעות קצב חמורות, מומלץ לפנות לטיפול ולמעקב קרדיולוגי גם במקרים שבהם מופיעות הפרעות קצב לב קלות, שאינן מסכנות חיים, או כאשר ישנם גורמי סיכון ברקע. קיימות תרופות להפרעות קצב לב, הניתנות בידי רופאים מומחים בתחום הלב. כדאי לדעת שאצל חולים מסוימים גורמות תרופות אלו לתופעות לוואי או לתלות ולצורך הולך וגובר בהגדלת מינונים.
טיפול טבעי באריתמיה והפרעות קצב לב
טיפול טבעי בהפרעות קצב ניתן ברפואה סינית תוך התיחסות לפן הגופני ולפן הרגשי של כל אדם. הפרעות בקצב הלב, על פי הרפואה הסינית המסורתית, עלולות לנבוע מבעיה פיזיולוגית בתפקוד הלב עצמו, ממצב נפשי ירוד או רצוף חרדה ומתח, או משילוב של השניים. הטיפול בהפרעות קצב לב הינו משולב וניתן לצד הטיפול הקונבנציונלי:
-
דיקור סיני – נועד להשיב את האיזון הגופני, לווסת את המנגנונים שאחראים על קצב הלב ולתרום לרווחה ולשלווה נפשית, שיאפשרו חזרה לרגיעה ותפקוד תקין.
-
טכנולוגיות אינטגרטיביות מתקדמות – טיפול שניתן באמצעות גירוי עצבי. זהו טיפול חיצוני שאיננו פולשני, אינו כרוך באי נוחות כלשהי ואינו כואב. הטיפול נערך על פי אבחון א.ק.ג. מקדים. הטיפול מפחית פעילות עצבית יתרה ומסייע בוויסות של הפרעות קצב ויתר לחץ דם.
-
המלצות תזונה – המלצות אישיות שמותאמות לאורח החיים ולהרגלי התזונה הקיימים, עם תוספות חיוניות כדוגמת מגנזיום, שתייה מרובה, מזונות שמשפרים את הסביבה המטבולית של הגוף ומאכלים שתורמים לזרימת דם תקינה ולתמיכה בקצב לב סדיר.
-
אורחות חיים – האבחון ברפואה סינית כולל תשאול מקיף על אורח החיים של המטופל. גורמי סיכון להפעלת הפרעות קצב מבודדים והמלצות אורחות חיים או טיפולים משולבים בהתאם. לדוגמא: בעיות שינה, נטייה להתייבשות וחוסר שתייה, ארוחות ערב גדולות, מתח, חרדה, אנמיה, חוסר איזון בלוטת המגן, תופעות גיל מעבר, יין אדום, אכילה מופרזת של שום חי ועוד, יכולים לייצר אצל חלק מהאנשים הפרעות קצב ומחייבים טיפול אישי בהתאם.
הטיפול ברפואה סינית מלווה את תהליך ההבראה של הגוף על כל היבטיו, וכולל גם התיחסות לאורח החיים, האפשרות להפחתת עומס ומתח, פעילות גופנית מתונה ומותאמת לכל מטופל ועוד. כל אלו יוצרים מעטפת טיפולית שתורמת להחזרת קצב הלב לסדרו, להפחתת התלות בתרופות על תופעות הלוואי שלהן, ולהשבת הבריאות ואיכות החיים.
אל תחכו להתפתחות ולהידרדרות המחלה! פנו אלינו לקליניקה לרפואת לב של עמוס זיו, לתיאום אבחון וטיפול בהפרעות קצב לב.