סובלים מסחרחורות, תחושת עלפון, חולשה פתאומית או קוצר נשימה? מרגישים רפרוף או דופק בחזה? אובחנתם כסובלים מטכיקרדיה או דופק מהיר? טיפול בדופק מהיר ברפואה הסינית ניתן במקביל לטיפול הרפואי, מסייע בהסדרת הדופק ומצב הבריאות, ומפחית את סיכוני המחלה.
מהי טכיקרדיה או בעיית דופק מהיר?
טכיקרדיה היא אחד מסוגי ההפרעות בקצב הלב, המסווגות כהפרעות קצב מהירות. זוהי בעיה בריאותית שבה מופיע קצב לב בלתי סדיר או דופק לב מהיר במנוחה. הדופק המהיר מוגדר כמעל 100 פעימות בדקה בעת מנוחה, כאשר במצב רגיל עומד קצב הלב הממוצע על 60-80 פעימות בדקה אצל אדם מבוגר בעת מנוחה, ו- 70-95פעימות בדקה אצל ילדים עד גיל 15.
טכיקרדיה היא הפרעה מסוכנת, שסיבוכיה כוללים התפתחות קרישי דם, אי ספיקת לב, התעלפויות, וכן עלולה להוביל לאובדן הכרה או חלילה למוות
סוגים של טכיקרדיות וסיבות להופעתן
סוגי הטכיקרדיה השונים נבדלים במיקום מקור ההפרעה, והם:
סינוס טכיקרדיה – (sinus tachycardia)
הפרעת קצב שמקורה בקוצב הלב, ליד הוריד הנבוב העליון, בעליה הימנית. הפרעה זו מתבטאת בדפיקות לב מהירות, שעוצמתן רבה. הגורמים לסינוס טכיקרדיה יכולים להיות פעילות יתר של בלוטת התריס, היפוגליקמיה (רמת גלוקוז נמוכה בדם), חום גבוה, אנמיה (חסר דם או ברזל) , התקף חרדה, שימוש בתרופות מסוימות (ריטאלין, ונטולין ואחרות) או יתר הפרשת אדרנלין בגוף.
טכיקרדיה חדרית
מצב שעלול לסכן חיים, עלול לגרום לחולשה גדולה לאובדן הכרה ואף למוות פתאומי, בעיקר בקרב חולים שסובלים ממחלת לב משמעותית. טכיקרדיה חדרית עלולה להתפתח לפרפור חדרים. לעתים היא מופיעה על רקע מחלת לב כמו אי ספיקת לב או מחלת לב איסכמית. במקרים מסוימים, היא מופיעה על רקע מולד, כמו במקרה של תסמונת ברוגדה (מחלה גנטית שכוללת פרפור חדרים). מקור ההפרעה באחד מחדרי הלב.
טכיקרדיה פרוזדורית – (Atrial Tachycardia)
הפרעה שמקורה בפרוזדורי הלב. הסימפטומים של טכיקרדיה פרוזדורית הם תחושה של פלפיטציות, דופק מהיר, קוצר נשימה, לחץ בבית החזה, חרדה ולעתים מופיעות גם חולשה, סחרחורת ועייפות. טכיקרדיה פרוזדורית מופיעה בדרך כלל בהתקף אקוטי, אך יכולה להיות גם כרונית, וקשורה למחלות בשריר הלב, מחלת לב איסכמית, או שמופיעה לאחר ניתוח לב או בעקבות מחלת ריאות כרונית.
טכיקרדיה על חדרית – (SVT)
מקור הפרעת הקצב הוא באחת מעליות הלב. קרויה גם טכיקרדיה עלייתית, ומתאפיינת בדפיקות לב מהירות שמופיעות בפתאומיות ומסתיימות גם כן באופן פתאומי. התקפים של טכיקרדיה על חדרית יכולים להופיע לאחר שתיית אלכוהול, בזמן חום גבוה, עליית רמת סוכר אצל סוכרתיים, בעקבות מתח נפשי או לאחר מאמץ גופני רב.
טכיקרדיה בהריון
מופיעה על רקע שינויים הורמונליים, שינויים במערכת הדם ובמערכת האוטונומית שקשורה בתפקודי הלב. התסמינים של דופק לב מהיר בהריון כוללים קוצר נשימה, דפיקות בחזה (פלפיטציות), סחרחורות, לחץ בחזה וחולשה פתאומית. בלא סימפטומים מיוחדים, אין צורך בטיפול, אך במקרים בהם מופיעים סימפטומים או קיים חשש לאם ולעובר, ניתן טיפול תרופתי או חשמלי ומתבצע מעקב קרדיולוגי.
טיפול בדופק מהיר ברפואה הסינית מסייע בהסדרת הדופק ומצב הבריאות, ומפחית את סיכוני המחלה
טיפול בטכיקרדיה מאפשר
- האטה בקצב פעימות הלב ולהשיב את הקצב לאיזון ולדופק סדיר בעת מנוחה.
- הקטנת סיכונים וסיבוכים שנובעים מדופק לב מהיר פתאומי.
- מניעת חזרה של התקפים נוספים של דופק לב מהיר.
- הרגעת מתח הקשור בתופעה.
טיפול טבעי בדופק מהיר
טיפול בטכיקרדיה בראי הרפואה הסינית נועד להשיב את קצב הלב לפעולה תקינה, להחזיר את הדופק לסדירות, ולמנוע החמרה, הישנות של התקפים או התפתחות של הפרעת קצב לב או מחלת לב אחרת. הטיפול בטכיקרדיה ברפואה סינית כולל גם התיחסות למצב רגשי – מתח, לחץ וחרדות.
כיצד מטפלים:
טכנולוגיות אינגרטיביות מתקדמות – פיתוח חדשני להסדרת קצב לב ושיקום לבבי:
מערכת עצבים אוטונומית (עצמונית) לא מאוזנת מהווה גורם סיכון מרכזי לדופק מהיר – טכיקרדיה. באמצעות פיתוח חדשני ובלתי פולשני, ניתן לאזן את מערכת העצבים האוטונומית, לשקם את ההפרעות בקצב הלב ולמנוע אירועים של אוטם שריר הלב. הטכנולוגיה פותחה מתוך עבודה קלינית והיא מבוססת על הצלחות חוזרות ומוכחות בשיקום הפרעות קצב לכדי קצב לב נורמלי.
נתונים קליניים מ-90 מטופלים, שנאספו לאורך יותר מ-4 שנים, מראים כי הטכנולוגיה האינטגרטיבית המתקדמת שפותחה מסדירה את קצב הלב ומפחיתה אירועי טכיקרדיה. קצב לב סדיר מקטין את הסיכון למצבים מסכני חיים, משפר את איכות השינה, מפחית מתח ומעלה את יכולת הגוף לחזור לכושר גופני תקין. הטיפול מתבצע במקביל לטיפול הקונבנציונאלי.
בנוסף, כחלק מהטיפול, משלבים:
-
דיקור סיני – בעל השפעה מאזנת, מרגיעה ומאפשר להשיב את סינוס הלב לסדרו. מחקרים רבים מאששים את השפעת הדיקור על מערכת העצבים והמערכת ההורמונאלית ואת איזון שליטתם על קצב הלב.
-
צמחי מרפא – משפיעים לטובה הן על הפעילות הגופנית של מערכת הלב והדם, והן על המצב הנפשי, ותורמים לאיזון, ויסות והרגעה.
-
המלצות תזונה – מותאמות אישית ונועדו להקל על המטופל ולשפר את מצב הבריאות הכללי. ההמלצות כוללות תוספת מזונות שמשפיעים לטובה על פעולת הלב, עשירים בויטמינים ובמינרלים חיוניים, כדוגמת אשלגן, מגנזיום וסידן.
-
אורחות חיים – שמירה על אורח חיים רגוע, ללא מתחים וללא עומס נפשי, הימנעות ממצבים מעוררי חרדה, פעילות גופנית מתונה שמתאפשרת, הקפדה על שינה טובה ורצופה וארוחות מזינות ומסודרות. כחלק מאורח החיים, מומלץ להימנע מעישון ומצריכת סמים, אלכוהול וקפאין, שעלולים להעלות את הסיכוי להופעת טכיקרדיה.
אם אובחנתם כסובלים מטכיקרדיה, או שאתם סובלים מתחושת דופק מהיר ותסמינים הקשורים בו – אתם מוזמנים לפנות לקליניקה של עמוס זיו, לשם אבחון והתאמת טיפול סיני מיטיב, שמשלב טכנולוגיות אינטגרטיביות מתקדמות, דיקור, תזונה וצמחי מרפא.