צחצחתם שיניים הבוקר? אם כן, ואתם מקפידים לצחצח לפחות שלוש פעמים ביום, אתם כנראה מקטינים את הסיכוי שלכם ללקות במחלות לב קשות. מחקר חדש מראה כי ישנו קשר בין הקפדה על צחצוח שיניים לבין סיכון מופחת ללקות במחלות לב קשות ביניהן פרפור פרוזדורים ואי ספיקת לב.
מה מראה המחקר בנושא?
המחקר, שהתפרסם בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology, עקב אחרי למעלה מ-161 אלף בני אדם, ללא היסטוריה קודמת של מחלות לב וכלי דם. לאורך שנות המחקר נאספו אודות המשתתפים נתונים שקשורים למשקל, גובה, אורח חיים, הרגלים, מחלות, בעיות בריאות, גם בחלל הפה, והרגלי היגיינה אישית. לאחר כעשר וחצי שנים, נמצא כי 3% מהמשתתפים במחקר פתחו פרפור פרוזדורים, ו-4.9% אובחנו עם אי ספיקת לב.
משתתפים שצחצחו שיניים שלוש פעמים ביום היו בעל סיכוי קטן ב-10% להתפתחות של פרפור פרוזדורים, וסיכוי נמוך ב-12% להתפתחות של אי ספיקת לב, וזאת בהשוואה למשתתפים שצחצחו שיניים בתדירות נמוכה יותר.
מחקר אחר, שהתפרסם בכתב העת BMJ, מצא כי אנשים שדווחו כי הם נמנעים מצחצוח קבוע של השיניים מצויים בסיכון גבוה משמעותית ללקות בהתקף לב.
משתתפים שצחצחו שיניים היו בעל סיכוי קטן ב-10% להתפתחות של פרפור פרוזדורים, וסיכוי נמוך ב-12% לאי ספיקת לב
מה הקשר בין היגיינת הפה למחלות לב?
אצל אנשים שהיגיינת הפה שלהם לקויה או מוזנחת, נמצאו ערכים גבוהים של סימני דלקת בבדיקות דם. זיהום בחלל הפה יוצר מנגנון דלקתי – הגוף מפריש חומרים שנועדו להפחית את הנזק שגורם הזיהום המתמשך בחניכיים ובשיניים. החומרים הללו מאיצים שקיעה של סידן, כולסטרול וחומרים נוספים על גבי דפנות כלי הדם – דבר שגורם להיווצרות תהליך טרשתי. הטרשת בעורקים עלולה להתפתח ולגרום לחסימת עורקים, התקף לב, פרפור פרוזדורים או אי ספיקת לב.
אבחון, טיפול, שיקום לב ומניעת מחלות לב
מעוניינים בחיים בריאים ובהפחתת הסיכון למחלות לב או להישנות של בעיות לב? נוסף על אורח חיים בריא, מזון מתאים ופעילות גופנית סדירה, מומלץ להקפיד גם על היגיינת הפה והחניכיים. צחצוח ביתי מומלץ לפחות שלוש פעמים ביום, וכדאי ללכת לבדיקה ולניקוי מקצועי אחת לחצי שנה.
אם אתם סובלים מבעיות בריאות, לב או כלי דם, או מצויים בקבוצת סיכון ללקות במחלות לב – פנו אלי עוד היום, לאבחון ולהתאמת טיפול טבעי, בריא ומיטיב. ישנם צעדים פשוטים ויומיומיים, כדוגמת שמירה על היגיינת הפה, שתוכלו לאמץ ולמנוע בעזרתם התפתחות של מחלות מסכנות חיים.
מקור:
European Journal of Preventive Cardiology, online December 1, 2019